Onze verzekeringen

Welke verzekeringen biedt OFH?

Voor percelen in Nederland kun u kiezen uit een brede weersverzekering of een hagelverzekering.

Voor percelen in België is alleen een hagelverzekering mogelijk.

Welk risico is verzekerd?

Met een brede weersverzekering bent u verzekerd tegen schade als gevolg van hagel, storm, sneeuwdruk, vorst, ijzel, brand door blikseminslag, extreme droogte en extreme regenval. De dekking is met name gericht op het risico van hagelschade. De dekking voor de andere weerrisico's is beperkt.

Met een hagelverzekering bent u uitsluitend verzekerd tegen schade als gevolg van hagel op basis van vrijwel dezelfde condities als bij een brede weersverzekering.

Wanneer begint en eindigt de verzekering?

De verzekering van appels, peren en pruimen tegen hagelschade vangt aan na afloop van de bloeiperiode, maar niet vóór 10 april, en eindigt zodra de vruchten zijn geplukt. De verzekering van kleinfruit tegen hagelschade vangt aan bij het begin van de bloeiperiode en eindigt ook zodra de vruchten zijn geplukt.

Voor de andere weerrisico's in de brede weerverzekering zijn de dekkingsperiodes verschillend.

Premiesubsidie brede weersverzekering

Voor een brede weersverzekering kunt u een tegemoetkoming van de rijksoverheid ontvangen tot maximaal 65% van de verzekeringspremie. Als u in aanmerking wilt komen voor deze premiesubsidie, dient u uiterlijk 15 mei 2019 een aanvraag in te dienen bij RVO. Dat kunt u doen via de Gecombineerde Opgave.

Houd er rekening mee dat RVO eisen stelt aan uw perceelsregistratie. De door u aangemelde oppervlakte bij RVO is bepalend voor de premiesubsidie. De door u aangemelde oppervlakte bij OFH mag niet groter zijn.